Voorkeursscenario’s sporthallen Puttershoek en Maasdam

imgresBeste leden, ouders en begeleiders,

De afgelopen maanden is de gemeente bezig geweest met de toekomst van de sporthallen in Puttershoek en Maasdam. Na verscheidene vergaderingen met de verenigingen, BRES accomodaties (beheerder van de sporthallen) en overige belanghebbenden, zijn er uiteindelijk twee scenario’s overgebleven.

Bij optie A verandert er niets in Puttershoek. De Kees Verkerkhal zal worden gerenoveerd zodat hier de komende vijftien jaar weer in gesport kan worden. Voor Maasdam geldt dat een bewonersinitiatief, bestaande uit enkele lokale ondernemers, de sporthal overnemen.

In het geval van optie B wordt de sporthal in Maasdam gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een gymzaal gebouwd. Deze is bedoeld voor de scholen en oranjevereniging. Echter kan hier niet normaal in gesport worden. Dit houdt in dat de verenigingen uit Maasdam opzoek moeten naar een nieuwe locatie om te sporten. BSM, de badmintonvereniging, is groot gebruiker van de zaal. Het is echter de vraag wat er gebeurd wanneer zij geen zaal in Maasdam hebben. Aangezien zij bondcompetitie spelen is het niet te zeggen of zij naar Puttershoek zullen komen of onderdak proberen te zoeken bij Niton in ’s Gravendeel.

Voor Puttershoek geldt dat de Kees Verkerkhal uitbereid zal worden met 1/3, door het betonnen speelveld achter de sporthal er bij te trekken. Wanneer er geen extra leden is dit voor ons niet wenselijk, aangezien de vereniging met vier banen gemakkelijk afkan en een toename van de hal extra kosten met zich mee zal brengen. Bij een toename van het aantal leden, wanneer er spelers van BSM bij PUBA komen spelen, zouden deze banen wenselijk zijn. Echter is dit geen zekerheid en dus blijft dit gissen. Daarnaast kan BSM besluiten om met de gehele vereniging naar Puttershoek te komen. Hierbij gaan wij er vanuit dat er vanuit BRES op een fusie zal worden aangestuurd, omdat er geen ruimte is om twee badmintonverenigingen te herbergen qua speeltijden. Dit vinden wij als bestuur ook niet wenselijk, aangezien dit grote gevolgen voor beide verenigingen heeft. In het verleden is gebleken bij fusies van, bijvoorbeeld, de muziekvereniging in de badmintonverenigingen in Numansdorp en Klaaswaal dat dit veel leden kost.

Aanstaande woensdag is er een raadsvergadering waar het voorstel wordt voorgelegd. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van het spreekrecht, wat wij als bestuur willen gebruiken. Hierin willen wij benadrukken dat scenario A voor ons de beste keuze is, gezien de duidelijkheid die dit geeft voor de vereniging en de onzekerheid die keuze B voor de vereniging biedt. De raadsvergadering begint om 20.00 uur in het gemeentehuis te Maasdam, waarbij u ook aanwezig kunt zijn. Hopelijk bent u hiermee voldoende geĂŻnformeerd, maar mocht u vragen, opmerkingen of suggesties hebben horen wij dit graag.

Met vriendelijke groet,

Niels de Geus
Voorzitter Badmintonvereniging PUBA

Zie ook:
Hoeksch Nieuws

Geef een reactie